ایروانی: مهاجران قانونی افغانستانی در ایران با محدودیتی مواجه نیستند

ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل اعلام کرد: «مهاجران قانونی افغانستانی در ایران با هیچ‌گونه محدودیتی مواجه نیستند و کنسولگری‌های ایران روزانه پنج هزار ویزا صادر می‌کنند.»

به گزارش مشرق، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره افغانستان گفت: «سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال پناهجویان و مهاجران افغان تغییر نکرده و بر اصول انسان‌دوستانه استوار است. ایران بیش از چهار دهه میزبان میلیون‌ها افغان بوده و بار سنگینی را بر دوش کشیده است، باری که پس از خروج بی‌محابای ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ سنگین‌تر شد.»

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: «مهاجران قانونی افغان در ایران با هیچ‌گونه محدودیتی مواجه نیستند و کنسولگری‌های ایران روزانه ۵۰۰۰ ویزا صادر می‌کنند. با این‌حال، افرادی که بازگردانده شده‌اند، به‌صورت غیرقانونی وارد کشور شده بودند. با توجه به نگرانی‌های امنیتی، از جمله تهدیدهای تروریستی، جمهوری اسلامی ایران اتباعی را که به‌صورت غیرقانونی وارد کشور شوند، رد مرز خواهد کرد.»

متن کامل سخنان امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت با موضوع: «وضعیت در افغانستان» در روز دوشنبه به وقت محلی برابر با ۱۰ مارس ۲۰۲۵ در نیویورک به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

خانم رئیس،

به دانمارک بابت برعهده گرفتن ریاست شورای امنیت تبریک می‌گوئیم و از چین به‌خاطر رهبری موفق و مؤثر خود در ماه فوریه قدردانی می‌کنیم. همچننی از سرکار خانم اوتونبایوا، نماینده ویژه دبیرکل، به دلیل گزارش ارزشمندشان سپاسگزاری می‌کنیم. اظهارات خانم آزاده رضامحمد را نیز با دقت مورد توجه قرار داده‌ایم. گزارش امروز بار دیگر بر چالش‌های مداومی که مردم افغانستان، علی‌رغم تلاش‌های مستمر سازمان ملل برای بهبود وضعیت آنان، با آن مواجه‌اند تأکید می‌ورزد.

آخرین گزارش دبیرکل (S/۲۰۲۵/۱۰۹) بحران انسانی فزاینده، استمرار تضعیف حقوق بشر، به‌ویژه حقوق زنان و دختران، و تهدیدهای امنیتی مداوم را که نیازمند توجه لازم است، برجسته می‌سازد.

در این راستا، مایلم بر نکات زیر تأکید کنم:

۱. افغانستان با یکی از وخیم‌ترین بحران‌های انسانی در جهان مواجه است. بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمک‌های فوری نیاز دارند. برنامه نیازها و پاسخ بشردوستانه برای سال ۲۰۲۵ مستلزم تأمین مالی ۲.۴۲ میلیارد دلار است، بااین‌حال، سطح تأمین مالی به‌شدت پایین باقی مانده است. کمک‌های بشردوستانه باید بی‌طرفانه و بدون قید و شرط باشد تا اطمینان حاصل شود که این کمک‌ها بدون هیچ‌گونه مانعی به دست نیازمندان می‌رسد. این کمک‌ها نباید متوقف شوند.

ما از اهداکنندگان می‌خواهیم که متعهدانه‌تر عمل نمایند. همچنین از مقامات دفاکتو (موقت) نیز می‌خواهیم که از مداخله در عملیات نجات‌بخش خودداری کنند و دسترسی بدون مانعی برای مردم فراهم آورند. افزون بر این، کسانی که مسئول بحران کنونی افغانستان هستند و با خروج بی‌محابای خود وضعیت را وخیم‌تر ساختند، باید به تعهدات خود پایبند باشند. سیاست‌ها و اعلامیه‌هایی نظیر بازگرداندن تجهیزات نظامی یا کاهش کمک‌های بشردوستانه، نه‌تنها غیرواقع‌بینانه است، بلکه صرفاً به تشدید تنش‌ها و افزایش رنج مردم می‌انجامد.

۲. دارایی‌های مسدودشده افغانستان همچنان یک معضل اساسی محسوب می‌شود. احیای اقتصادی مستلزم سازوکارهای مالی مسئولانه‌ای است که از مردم افغانستان حمایت کند. تحریم‌ها نباید مانعی بر سر راه تلاش‌ها برای تثبیت اقتصاد باشند و دارایی‌های مسدودشده باید بدون هیچ‌گونه پیش‌شرطی آزاد شوند.

۳. وضعیت امنیتی در افغانستان همچنان متزلزل است. تهدید ناشی از داعش-خراسان و سایر گروه‌های تروریستی فعال در این کشور، نه‌تنها برای افغانستان، بلکه برای امنیت منطقه‌ای و جهانی نگران‌کننده است. با توجه به گزارش‌های مبنی بر حضور بیش از دو دهه سازمان تروریستی در افغانستان، مقامات دفاکتو موظف‌اند به تعهدات بین‌المللی خود پایبند باشند، مبارزه با تروریسم را در اولویت قرار دهند و اقدامات قاطعانه‌ای برای از بین بردن مؤثر این شبکه‌ها اتخاذ کنند. جامعه بین‌المللی نباید اجازه دهد که افغانستان به پناهگاهی امن برای تروریسم تبدیل شود.

۴. وضعیت زنان و دختران افغان همچنان وخیم است. سیاست‌ها و فرامین، از جمله ممنوعیت حضور زنان و دختران در مؤسسات پزشکی، آنان را بیش‌ازپیش از حقوق اساسی‌شان محروم ساخته و بحران بهداشت و درمان در افغانستان را تشدید کرده است. این محدودیت‌ها هیچ مبنای شرعی در اسلام ندارند و در تعارض با سنت‌های فرهنگی افغانستان هستند. ما از مقامات دفاکتو می‌خواهیم که این اقدامات را مورد بازنگری قرار دهند و گام‌های فوری برای احیای حقوق زنان بردارند.

۵. سیاست جمهوری اسلامی ایران در قبال پناهجویان و مهاجران افغان تغییر نکرده و بر اصول انسان‌دوستانه استوار است. ایران بیش از چهار دهه میزبان میلیون‌ها افغان بوده و بار سنگینی را بر دوش کشیده است، باری که پس از خروج بی‌محابای ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ سنگین‌تر شد. مهاجران قانونی افغان در ایران با هیچ‌گونه محدودیتی مواجه نیستند و کنسولگری‌های ایران روزانه ۵۰۰۰ ویزا صادر می‌کنند. بااین‌حال، افرادی که بازگردانده شده‌اند، به‌صورت غیرقانونی وارد کشور شده بودند. با توجه به نگرانی‌های امنیتی، از جمله تهدیدهای تروریستی، جمهوری اسلامی ایران اتباعی را که به‌صورت غیرقانونی وارد کشور شوند، رد مرز خواهد کرد. باید به صراحت گفت که کشورهای همسایه نباید بدون حمایت جامعه بین‌المللی این مسئولیت را به تنهایی بر دوش بکشند. ایران و پاکستان نیازمند کمک‌های مستمر و معنادار هستند. جامعه بین‌المللی باید از شعار فراتر رفته و اقدامات عملی و مؤثر انجام دهد.

۶. جمهوری اسلامی ایران همچنان از طریق تلاش‌های دوجانبه و منطقه‌ای با مقامات دفاکتو افغانستان در تعامل فعال است. در چارچوب این تعامل مستمر، وزیر امور خارجه ایران در تاریخ ۲۶ ژانویه ۲۰۲۵ به کابل سفر کرد که نخستین سفر در این سطح از زمان به قدرت رسیدن طالبان محسوب می‌شود. مذاکرات انجام‌شده طی این دیدار موضوعاتی همچون تجارت، توسعه راه‌آهن، سرمایه‌گذاری، امنیت مرزی و دیگر مسائل کلیدی دوجانبه را در بر گرفت. ایران قاطعانه به صلح، ثبات و بازسازی افغانستان متعهد است. ما همواره تأکید داشته‌ایم که ثبات در افغانستان مستلزم تشکیل دولتی فراگیر و نماینده تمامی اقشار است. چنین دولتی برای مقابله با چالش‌های اساسی، جلوگیری از منازعات، و مهار موج پناهجویان ضروری است. همچنین، این امر نقشی کلیدی در تأمین امنیت، تقویت بهبود اقتصادی، و تضمین رعایت حقوق بشر، به‌ویژه حقوق زنان و دختران، ایفا می‌کند.

۷. علی‌رغم چالش‌های موجود در افغانستان، آینده‌ای باثبات از طریق حمایت مستمر بین‌المللی و پذیرش مسئولیت مشترک قابل تحقق است. اتخاذ رویکردی گام‌به‌گام در چارچوب یک نقشه راه روشن می‌تواند به بازسازی اعتماد و تأمین امنیت کمک کند. ایران به‌طور فعال در روند دوحه مشارکت داشته و از نتایج آن، ازجمله تشکیل گروه‌های کاری در حوزه مبارزه با مواد مخدر و ابتکارات بخش خصوصی، حمایت می‌کند. ایران به اجرای این سازوکارها پایبند است، اما تأکید دارد که اولویت اصلی باید ارائه نتایج ملموسی باشد که مستقیماً به نفع مردم افغانستان باشد.

۸. در نهایت، با نزدیک شدن به زمان تمدید مأموریت یوناما، بار دیگر حمایت خود را از این هیئت و همچنین از نماینده ویژه دبیرکل در انجام مسئولیت‌هایش مورد تأکید قرار می‌دهیم. یوناما همچنان یک حضور حیاتی در افغانستان است و نقشی کلیدی در رسیدگی به چالش‌های این کشور ایفا می‌کند. از شورای امنیت می‌خواهیم که منابع لازم را برای این هیئت تأمین کند و از نماینده ویژه دبیرکل در اجرای مؤثر مأموریت خود حمایت به‌عمل آورد.

سپاسگزارم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 43
  • در انتظار بررسی: 3
  • غیر قابل انتشار: 1
  • افشین قهرمان IR ۰۸:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    37 0
    باید بدانیم ما به تنهایی نمی توانیم کمکی به کشورهای درمانده و تحت ظلم بکنیم کشور ما دچار هزاران مشکل هستش و دچار بحران فروش نقت و برنگشتن گول حاصل از فروش فقر و بیکاری و عدم زیرساختهای اب و فاضلاب و ناترازی در برق و گاز و عدم جذب سرمایه گذار خارجی و خیلی از مشکلات دیگر پس ما باید تمرکز کنیم روی کشور خودمان و ابادانی شهرهایی که هنوز درگیر خرابی و فقر هستن مثل سیستان و مثل خرمشهر و مثل.......پس ما باید افاغنه ر از کشور خارج کنیم چاره ای نداریم و این کار ضروری هستش
    • IR ۱۰:۵۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
      15 3
      یعنی نمیدونید گسیل 17 میلیون افغانی به کشور قرار منافع نظام (حاکمان) و لیبرال‌ها را تامین کنه، نه ملت 😳😐 اصلا ملت خر کیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    • IR ۱۵:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
      8 2
      خجالت نمی کشید اینارو نمیریزید بیرون ، هیچ، تازه بازم میخواهید اضافه کنید
  • جواد IR ۰۸:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    27 7
    اتباععععععععع سالی صد میلیارد دلار یارانه وارز برا چنج درامدشغلشون می‌خوان روزی سی میلیون لیتر بنزین اتباع مصرف میکنند حدود شش میلیون وسیله نقلیه اتباع در کشور تردد میکنند هر کدوم روزی پنج لیتر بنزین مصرف کنند میشه روزی سی میلیون لیتر. میلیون ها خونه اتباع آب برق گاز مجانی میگیرن نسبت به قیمت جهانی چهل درصد نون کشور را اتباع مصرف میکنند علت ناترازی ها اتباعن آتشفشان تولید تورمن یهود پشت کوچ اتباع وهابی به ایرانه هدف سقیفه نشین کردن ایران است وووووووو
    • IR ۰۹:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
      6 26
      شما رباتی؟ همه جا این متن رو کپی میکنی؟؟؟
  • IR ۰۸:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    8 82
    درود بر همزبانان مسلمان افغان مخصوصا شیعیان این دیار. شما عزیزید. به حرفهای بی راه منافقین توجه نکنید
    • حسین IR ۱۱:۵۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
      6 2
      ساکت بابا
    • IR ۱۴:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
      5 2
      ای کسی که ازافغانی،طرفداری می کنی تورانی نیستی،ونطن فروش هستی.
  • US ۰۸:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    42 6
    دستت درد نکنه ایروانی... روزی 5 هزار تا ویزا؟؟ ما باید به چه زبونی بگیم افغانی راه ندید؟؟ با چه زبونی بگیم مجاز و غیرمجازش رو اخراج کنید؟؟ چه جوری به شما بفهمونیم از افغانی ها متنفر بلکه بیزاریم؟؟ این چه بلاییه که شما دارید سر مملکت میارید؟؟ مگه شماها زن و بچتون و فامیلتون تو این مملکت زندگی نمیکنه؟؟ مملکتی که این همه جوون یکی یه دونه و نمونه براش شهید شدند چرا داره به اشغال افاغنه درمیاد؟؟ و صدها سوال از این دست!! .
    • IR ۱۰:۵۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
      22 3
      زن و بچه خودشان با چند تا بادی گارد می آیند و می روند . فقط ما مردم عادی هستیم که بی دفاع و بی پناه در برابر قوم یاجوج ماجوج باید نفله شیم . ۵ هزار تا ویزا هم روزانه صادر می کنند چون ویزا که مجانی نیست ! کلی کاسبی می کنند
    • خالصه حسینی IR ۱۱:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
      18 2
      بابا چه توقعی ازاین وطن فروش ها دارید شهرری و دولت آباد تمام مغازه دارهایشان و تمام پیمانکاران شهرداری تهران افغانی هستند
  • IR ۰۹:۱۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    25 4
    جناب ایروانی باید میگفت کشور ما عجیب ترین جای دنیاست که در آن مهاجران قانونی و غیرقانونی روی سر مردم کشورمان سوار شده و به هیچ بهانه ای هم پیاده نمیشوند یکی درسازمان ملل بیاد حقوق مردم ایران را پیگیری کنه
  • KR ۰۹:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    30 4
    ایشون نماینده جمهوری اسلامی ایران هستند یا نماینده افغانستان.که اینجوری دارن حمایت میکنن از هجوم اتباع.
    • IR ۱۱:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
      7 1
      بابا ما افغانی نمی خواهیم تو ایران باشن شما چی میگی
  • IR ۰۹:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    24 0
    چرا برای ویزا ضمانت برگشت نمیگیرید؟
    • ایران SG ۱۲:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
      4 2
      مگه با ویزا میان؟؟؟؟؟؟؟؟
  • حسین IR ۰۹:۵۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    10 0
    لعنت به شما مسئولین
  • IR ۰۹:۵۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    18 2
    آره اونا که با مشکلی مواجه نیستند ، ما ایرانی ها از بابت حضور این قوم وحشی با مشکلات زیادی مواجه شده ایم . این دومین بار در طول تاریخ ایران است که قوم وحشی مغول به ایران حمله کرده
  • مهدی IR ۱۰:۱۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    14 2
    مملکت ما دست کی افتاده...بابا در آینده نزدیک این وهابی ها کرسی نماینده مجلس میخان،وزیر میخان،افاغنه ای که حاضر نیستن به ایران آب بدن،زبان ما مو درآورد
  • IR ۱۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    15 2
    خدا لعنتت کنه روزی ۵۰۰۰ هزار سنی وارد کشور میکنی ۳۰۰روز در ۵۰۰۰ هزار چقد میشه.میشه سالی ۱.۵ میلیون قانونی ببین چقدر غیر قان نی هم میان پس دروغ نمیگن ۱۵ میلیون افغان تو کشور زاد و ولد هم چند سال دیگه ایرانیا میفتن تواقلیت
  • IR ۱۱:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    13 1
    برا چی روزی ۵ هزار ویزا صادر می کنید درصورتیکه می دونید اینها میان برنمیگردن
  • حسین IR ۱۱:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    5 1
    شما به جای ملت ایران تصمیم می گیری؟
  • IR ۱۱:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    4 1
    متاسفیم براتون
  • عماد IR ۱۲:۰۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    17 2
    وقتی شما تو تهرون برا دکترا خانه اجاره ای نداشته باشی اما به افغانی خونه بدهی معلومه که دکترا را بر افغانی ترجیح میدهی ....فعلا ما کاملا در محاصره افغانی ها هستیم 7 تا بچه بیارن تا سال 2030 جمعیتی میشوند که باید تحت قوانین بین المللی باید آنها را یک ملیت بخوانی وگرنه محکومی ....
  • صبا IR ۱۲:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    15 2
    باعث شرمندگیه بجای اخراج افغانها به سازمان ملل اطمينان میدن جاشون محکم و امنه
  • ابی IR ۱۲:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    9 2
    نمی دونم چی بگم نمی دونم چی فحش بدم حرصم دربیاد کلمات از این همه بلاهت قاصره تمام سدهای ما خالیه بعد روزی پنج هزار افغانی وارد ایران می کنی فردا روز آب آشامیدنی نباشه عرضه داری از طالبان یک لیتر آب برای اون پنج هزار بگیری همون جور که حق آبه را گرفتی بس کنید ...هم حدی دارد
  • ابی IR ۱۲:۲۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    7 2
    نمی دونم چی بگم نمی دونم چی فحش بدم حرصم دربیاد کلمات از این همه بلاهت قاصره تمام سدهای ما خالیه بعد روزی پنج هزار افغانی وارد ایران می کنی فردا روز آب آشامیدنی نباشه عرضه داری از طالبان یک لیتر آب برای اون پنج هزار بگیری همون جور که حق آبه را گرفتی بس کنید ...هم حدی دارد
  • ایرانی IR ۱۲:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    9 2
    بااین دست فرمونی که دولت داره جلومیره روزی 5000نفرافغانی واردکشورمیشن وازطرفی تعدادموالیدآنهابسیاربالاست وازطرفی جمعیت ایران روبه پیری وسن ازدواج بالاوتک فرزندی پیش میرودبااین حال روزی راببینیدکه مانندزمان شاه سلطان حسین صفوی افغانهاباحمایت بیگانگان حکومت ایران رابه دست بگیرند.
  • ابی IR ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    9 2
    روزی 5000می شود سالی دو میلیون افغانی فقط یک نکته این جوری افغانستان خالی میشه هیچ باید بقیه اش را از پاکستان بیارید که اونم تمام شد از هند بعد از چین این قدر بیارید تا ...پاره بشه ببینیم دست بر می دارید از ...
  • ابی IR ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    5 2
    روزی 5000می شود سالی دو میلیون افغانی فقط یک نکته این جوری افغانستان خالی میشه هیچ باید بقیه اش را از پاکستان بیارید که اونم تمام شد از هند بعد از چین این قدر بیارید تا ...پاره بشه ببینیم دست بر می دارید از ...
  • IR ۱۲:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    12 2
    میشه سال ۱.۸ میلیون‌ نفر ناقابل. حالا پیدا‌کنید کشور فروش‌ را
  • مهسا IR ۱۲:۴۵ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    11 2
    چه لزومی داره به اونا جواب بدید 'ما باید به کی بگیم نمیخواییم افغانی ببینیم
  • IR ۱۳:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    5 0
    مرد ناحسابی مگر غیرقانونی هاشون با محدودیت مواجهن ؟
  • Gh IR ۱۳:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    4 1
    به فکر ایرانی که نیستید تمام هم و غم شما شده افغانی و غیره.. مگر افغانی کشور ندارد چرا از اموال ملت ایران به افغانی می دهید خیانت. خیانت و خیانت توسط عده ای وطن فروش.. چقدر ملت فریاد بزنند افغانی ها را بیرون کنید تا کی
  • نریمان JP ۱۳:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    6 1
    سلام مسولین محترم امنیت کشور را با ورود روزانه 5000 اتباع به خطر نندازید
  • محمد IR ۱۳:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    3 1
    شما را بخدا این افاغنه را بیرون کنید . مردم ایران خودشان در فشار اقتصادی هستند و حضور افاغنه فشار را مضاعف کرده است .
  • IR ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    4 1
    الان نمی فهمید دارید چکار می کنید
  • IR ۱۳:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    5 1
    خجالت آور
  • IR ۱۴:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    5 1
    ما مردم خودمون باید بیرونشون کنیم
  • IR ۱۴:۰۲ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    5 1
    راست میگه مهاجرا رو سر مسئولان جا دارن این ملت بدبخت ایرانن که دارای هیج حق وحقوقی نیستند
  • حسین IR ۱۵:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    7 1
    اوج حماقت رو در تصمیم های ضد من یک غاز مسئولین ایران میبینیم
  • IR ۲۲:۵۱ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۱
    0 0
    چرا باید این میزان ویزا صادر کنه واقعا ...
  • IR ۱۱:۵۹ - ۱۴۰۳/۱۲/۲۴
    0 0
    تو ایرانی نیستی ؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس